Welpen 7 – 10 jaar

Ben jij tussen de 7 en 10 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De welpen is een groep voor jongens en meiden van 7 t/m 10 jaar. De welpen leven in het jungleboek verhaal. De jongens en meiden in deze speltak worden welpen genoemd. Zij leren door het spel om samen te spelen en de natuur te waarderen. Net als Mowgli in het jungleboek alles leert over hoe te overleven in de jungle van Baloe, leren de welpen dit van hun leiding. Alle leiding binnen de welpenspeltak hebben een jungleboeknaam zoals Baloe, Bagheera en Hathi. De leiding wordt zo aangesproken door de welpen.

De welpen komen om de zaterdag van 09.30 uur tot 12.00 uur bij elkaar in het clubgebouw van Scouting Jan Joosten. Tijdens deze opkomsten doen wij allemaal leuke activiteiten. Elke keer weer wij iets anders. Bij de welpen doen wij vooral heel veel verschillende buitenspelen. Ook doen wij echte scoutingactiviteiten zoals knopen, pionieren, vuurstoken, routetechnieken en koken.

Verder zijn er leuke groepsactiviteiten, zoals de JOTI, BP-dag en de opendag. Wat al die afkortingen inhouden, leer jij vanzelf. Ook hebben wij een keer per jaar een weekend. Dan wordt er met alle welpen een weekend overnacht op het clubgebouw. Wij maken er dan met zijn allen altijd één groot feest van en er gebeuren altijd heel veel leuke en spannende dingen.

Keertje komen kijken

Als je een paar keer als proef wilt meedraaien met onze opkomst, neem dan contact met ons op via het formulier.

Opkomsttijden

Zaterdag ochtend: 9:30 – 12:00

Afmelden bij verhindering

Het is wenselijk en belangrijk, om bij verhindering uw kind tijdig af te melden, ivm. eventuele aanpassingen van het programma.

Contributie

€ 70,– per kalenderjaar

Scoutingblad

Scouting Magazine, verschijnt 4 x per jaar.

Plaats van de insignes op de blouse