Stam 18+

In een Scoutinggroep zijn roverscouts georganiseerd in een stam. Het mooie aan het roverscout zijn is dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor het programma en dat er dus geen begeleiding meer is die activiteiten voor je programmeert. Je maakt je eigen programma, kiest als speltak je eigen bestuur en ervaart Scouting op de manier die jou aanspreekt! Een flinke stap verder: One step beyond!

Onze Stam hebben elke vrijdagavond gezamenlijk met de Explorers hun opkomst. Tijdens deze opkomst wordt er bijvoorbeeld geklust, een thema avond georganiseerd en/of bijgekletst.

Roverscouts vormen een speltak, omdat Scouting jongeren de ruimte wil bieden hun eigen programma vorm te geven als belangrijke laatste fase in hun ontwikkeling. Hier passen geen ouderen bij.

In onze groep is een samenwerking tussen Explorers en de Stam, waarbij de Stam de begeleiding is bij de Explorers. Deze samenwerking is prettig omdat we zo een grote groep vormen op vrijdagavond waardoor meerdere activiteiten tegelijk kunnen zijn. Hierdoor is er altijd wel gezelligheid.

Keertje komen kijken

Als je een paar keer als proef wilt meedraaien met onze opkomst, neem dan contact met ons op via het formulier.

Opkomsttijden

Vrijdagavond: 19:00 – 22:00 uur

Afmelden bij verhindering

Het is wenselijk en belangrijk, om bij verhindering uw kind tijdig af te melden, ivm. eventuele aanpassingen van het programma.

Contributie

€ 130,– per kalenderjaar

Scoutingblad

Scouting Magazine, verschijnt 4 x per jaar.