Explorers 15 – 18 jaar

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals het zomerkamp in het binnen- of buitenland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

De Explorers  is bij ons de groep die op vrijdagavond bij elkaar komt van 19:00 tot 22:00 uur.

Bij de explorers krijg je steeds meer ruimte om zelf je talenten te ontwikkelen. Je bepaalt je eigen avontuur en maakt zelf plannen, natuurlijk in samenwerking met anderen van je groep. Je moet samenwerken, luisteren, praten en beslissingen nemen. Explorers gaan in de zomervakantie op kamp. Kamperen in het buitenland, nieuwe dingen doen en nieuwe mensen ontmoeten. Zo leer je van andere culturen in de wereld, je bent tenslotte lid van een internationale vereniging.

Echt leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is er natuurlijk wel. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant te kijken, maar doet actief mee.

Programma’s maak je zelf. Wil je een keer een leuk object pionieren? Zoals een stevige boomhut om met z’n allen in te slapen? Dat kan! Of wil je iets knutselen? Je regelt het maar! Wil je meer weten of eens langs komen?

In onze groep is een samenwerking tussen Explorers en de Stam, waarbij de Stam de begeleiding is bij de Explorers. Deze samenwerking is prettig omdat we zo een grote groep vormen op vrijdagavond waardoor meerdere activiteiten tegelijk kunnen zijn. Hierdoor is er altijd wel gezelligheid.

Keertje komen kijken

Als je een paar keer als proef wilt meedraaien met onze opkomst, neem dan contact met ons op via het formulier.

Opkomsttijden

Vrijdagavond: 19:00 – 22:00 uur

Afmelden bij verhindering

Het is wenselijk en belangrijk, om bij verhindering uw kind tijdig af te melden, ivm. eventuele aanpassingen van het programma.

Contributie

€ 130,– per kalenderjaar

Scoutingblad

Scouting Magazine, verschijnt 4 x per jaar.